Hionta

Koneenrakennuksen kappaletuotannossa viimeisenä työvaiheena on usein hionta. Se on kehityksensä myötä pysynyt tehokkaana metallien työstömenetelmänä. Hiomalaikat ja -koneet kykenevät nykyisin huomattavasti kustannustehokkaampiin suorituksiin. Tästä on kiitettävä hiomakone- ja laikkavalmistajien jatkuvaa kehitystyötä. Laikkojen stabiilimpi rakenne mahdollistaa suuremmat kehänopeudet ja syöttövoimat. Koneet ovat monipuolisempia, tarkempia ja tehokkaampia. Kehityksen myötä hionnan
työvaiheet ovat nopeutuneet, minkä ansiosta hionta työstömenetelmänä on taloudellisempaa laadusta ja toimitusvarmuudesta tinkimättä.

Pyörö- reikä- ja tasohiontaa

Monipuolinen konekantamme tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa hiontaa eri menetelmin. Olemme investoineet nykyaikaisiin CNC-koneisiin. Monikaraisilla koneilla voidaan samalla kiinnityksellä tehdä sekä pyörö-, reikä- ja tasohiontaa.

Kerromme mielellämme lisää konekannastamme ja osaamisestamme. Yhteistyössä asiakkaiden ja jalostusketjun muiden osapuolten kanssa suunnittelemme hionnan niin, että se on mahdollisimman kustannustehokas työvaihe laadusta tinkimättä.

Lataa koneluettelo!

Hiottavien kappaleiden mitat ja muodot

Akselimaiset kappaleet

  • max. pituus 2700 mm
  • max. halkaisija 500 mm

Oikaisemme tarvittaessa esim. karkaisussa vääntyneet akselit oikaisuprässillämme.

Reikä-, pyörö- ja tasohionta samalla kiinnityksellä (hammaspyörät, pinionit, holkit, tms.)

  • Automaattisilla työkalunvaihtajilla varustetut monipuoliset CNC-hiomakoneemme mahdollistavat reikä-, pyörö- ja tasohionnan samalla kiinnityksellä.
  • max. pituus 600 mm
  • max. ulkohalkaisija 800 mm
  • max. sisähalkaisija 700 mm

Tasohionta (ei pyörähdyssymmetriset kappaleet)

  • pöydän koko 400 mm x 1200 mm

Kartiot ja muut erikoismuodot

  • Koneemme mahdollistavat myös vaativien muotojen hiomisen. Kartiopintoja pystymme hiomaan niin isoista kuin pienistäkin kappaleista. Esim. Studer S40:llä voidaan hioa kartioita 0.0001° tarkkuudella.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.